Re: [Stefan Nyström]
[ hem ] [ english ]

Om mig


:-)

snabbgenomgång

  • Namn: Stefan Nyström
  • Längd: 180 cm
  • Vikt: 77 kg (senast jag vägde mig)
  • Ålder: 48 år
  • Födelsedag: 1973-06-28
  • Födelseort: Slottstadens församling, Malmö
  • Hemvist: Lund
  • Blev till i: Lund (rum 213, Malmö Nation)
  • Hårfärg: Mellanblond (säger passet)
  • Ögon: Blå

studier

Efter 3-årigt tekniskt gymnasium i Malmö började jag läsa till Civilingenjör i Elektroteknik på Lunds Tekniska Högskola. På den tiden ryckte och drog arbetsgivarna i studenterna, och efter hand tog mitt extraknäck över. Därför har jag inte avslutat studierna utan har fortfarande examensarbetet kvar.

I stället ägnade jag mig åt mitt andra stora intresse: språk. Det hade också fördelen att man kunde kombinera det med heltidsarbete. Jag läste lite retorik och lite Danska, och så småningom tog jag slutligen en fil. kand. i Engelska med min C-uppsats Spoken Language Features in Internet Discussion Groups.

Under tiden som jag studerade var jag också engagerad i Elektrotekniksektionen inom TLTH (teknologkåren). Jag satt i dess styrelse som cafémästare och var med och byggde upp sektionens webbsidor när det här med webben började bli populärt i början av 90-talet. Utanför sektionen var jag också med i LTH:s avdelning av IAESTE, som arbetade med att ta emot studenter från andra tekniska högskolor runt om i världen och förmedla praktikplatser på svenska företag.

arbete

___\___

Jag arbetar som systemadministratör på Axis Communications AB (AXIS), ett lundabaserat företag med verksamhet världen runt som är "världsledande inom nätverksvideo". Vi gör med andra ord webbkameror. Solen går aldrig ner över Axis...

I mitt tidigare liv jobbade jag på ett företag som hette TDC Song, Song Networks eller Arrowhead beroende på när man frågade. Då sysslade jag med lite bredband och mycket webbhotell, eller som jag brukar kalla det: datordagis.

Innan dess upplevde jag IT-bubblan under slutet av 90-talet som utvecklare och systemadministratör på /netch/ (jag blev såld innan företaget gick i konkurs), där vi hjälpte företag som Nöjesguiden, Carlsberg, NK och bokus ta sina första stapplande steg på internet.

Ännu tidigare byggde jag upp en ISP från grunden på Kajplats 305 som nu har delat sig och heter Kulturservern Skåne. Det var då som Internet för konsumenter var nytt, och uppringd Internet för 20 öre minuten ansågs vara billigt. Där skrev jag bland annat Sveriges första webbchat, kajen.com, som utvecklades till vad man idag antagligen hade kallat för en livaktig community.

Ännu, ännu tidigare hade jag ingen aning om det där med Internet, men det hindrade inte att jag var uppkopplad i alla fall. Jag hjälpte sysadmin på Dennis BBS med lite grafik och annat praktiskt, och då hade jag Fidonet-adressen 2:200/113.1. Det var länge sedan.


fritid

8|

På fritiden är jag en kulturell typ. I alla fall ibland. Jag sjunger i Lunds Akademiska Kör, LAK, där jag är ordförande och sköter om webbsajten, och på tisdagskvällarna är jag en av två dirigenter i Gudrunkören. Mitt hjärta klappar lite extra för LTH-kören, där jag inledde min karriär som körsångare. Musiksmak och favoritförfattare och sådant kan ni se på min obligatoriska länksida.

Jag och ett par kompisar hyr under namnet Movitz Diskoproduktion ut en mobil diskoteksanläggning och spelar all möjlig sorts bra musik. Vår specialitet är privata fester på upp till 100 gäster, till exempel bröllop och dans till födelsedagsfester. Vi kommer bäst till vår rätt om föremålet är mellan 20 och 50, men även de äldre gästerna (till exempel föräldrar och deras vänner) brukar få sitt lystmäte. Hör gärna av er till movitz_at_snec.se om ni behöver en discjockey i Malmö/Lund-trakten!

När jag inte har något annat för mig så händer det att jag ger mig ut och springer. Skrylle eller Bokskogen är standardställena, men om det är ont om tid eller intervallträning blir det hamster på löpband.


Bästa lopp:
10 kmVP-milen 200848:25
HalvmaraVeberödsrundan 20081:54:18
Lidinglöloppet20083:08:55

2010 resultat:
milloppAkademilen49:48
VP-milen49:56
Bromölla48:54
halvmaraÖresundsbroloppet1:59:36
Lidingöloppet3:24:46


annars...

Jo, som jag sa innan: musiksmak och favoritförfattare och sådant kan ni se på min obligatoriska länksida. Jag lovar.

Vill du veta mer så kan du med fördel maila mig stefan@snec.se, kolla min sida på Facebook eller på Funbeat.


email adress 2022-11-13 00:18.